Túrák – Trekkingek

   Rysy csúcstúra –  Alattad van a világ

Ha nem vagy sziklamászó, nem vagy hegymászó, de szeretnéd megtapasztalni milyen érzés, amikor alattad van a világ, gyere el, és éld ezt át velünk 2503 méter magasan, profi hegyivezetőnk segítségével.

Lépj ki a megszokottból, és gyere velünk a csodálatos szlovákiai Magas Tátrába, a farkasok, medvék, sasok hazájába, túrázzunk együtt kristálytiszta tavak és patakok, pazar hegycsúcsok között, töltsük az éjszakát a Tátra legmagasabban fekvő turistaházában, próbáljuk ki az üvegajtós vécét, ahonnan gyönyörű panoráma terül elénk!

A túra érinti a csodás hegyekkel körülvett Csorba tavat, Poprádi tavat, a Szimbolikus temetőt, de a csúcspont a Rysy (Tengerszem-csúcs: 2503 méter) megmászása, ahonnan 360 fokos panorámában gyönyörködhetünk, egyik oldalon Lengyelország, másik oldalon Szlovákia hegycsúcsaiban, miközben elmajszoljuk az elmaradhatatlan csúcs-nápolyit.

A túra 7-99 éves korig, átlagos fizikai kondícióval teljesíthető, a kevésbé gyakorlott magashegyi túrázóknak tapasztalt hegyivezetőnk fog segíteni, minden szükséges felszerelést rendelkezésre bocsájt, amennyiben szükséges: sisak, beülő, karabiner, stb.

Minimum létszám: 6 fő (a túra csak 6 fő jelentkezésétől indul)

Maximum létszám: 15 fő

A túra időpontja: 2018. augusztus 10-12.

                       

Program:

1 nap: találkozó a Keleti Pályaudvaron, ahonnan vonattal utazunk a Csorba tóhoz, ahol az első szállásunk lesz. Rövid pihenés után felkeressük a Szimbolikus temetőt, amelyben a hegyi kápolna körüli sziklákon a Tátrában balesetet szenvedett és elhunyt, köztük magyar hegymászók emléktáblái vannak kirakva, útközben ízelítőt kapunk a Tátra zord hegycsúcsainak látványából. A temető közelében lévő menedékházban  – a sztrapacska mellett – nagy választékból választhatunk magunknak vacsorát, és megkóstolhatjuk Szlovákia különleges italait, a Tátrateát, borókapálinkát, vagy az encián gyökeréből készült Horec-ot.

2.nap: Indulás reggel 6:30-kor a Rysyre. Az út először egy patak mentén vezet, majd rövid kaptató után megérkezünk a Tengerszem-csúcsnak nevet adó tavakhoz. Útközben találkozhatunk gyakran 90 kilót cipelő serpákkal, akik a Hunfalvy turistaházba szállítják a reggelinket és a sörünket. Körülbelül 5 óra gyaloglással elérjük a Rysy menedékházat, itt rövid pihenés után elindulunk a csúcsra. Hegyivezetőnk mindenkire figyelni fog, de fontos, hogy akinek tériszonya, szívbetegsége, cukorbetegsége vagy epilepsziája van, jelezze nekünk. A csúcsfotó után lefelé kb. 1 óra az út a menedékházig. Vacsora után az éjszakát a menedékházban töltjük, ha szerencsénk van, meghalljuk a hegy éjszakai hangját.

3.nap: A turistaház dolgozói 6-kor keltenek bennünket, reggeli 7 órakor, a reggelit követően indulunk lefelé a Csorba tóhoz. Útközben a Poprádi tónál vehetünk magunkhoz némi frissítőt, a Csorba tónál beszerezhetjük a tátrai hűtőmágnest, és kora délután indulunk haza Budapestre.

      

Részvételi díj: 48 990 Ft

(saját autóval érkezőknek a részvételi díj: 33 800 Ft)

Jelentkezés:

Az űrlap kitöltésével, illetve a kazbergturak@gmail.com e-mail címen lehet, valamint a foglaló befizetésével, a következő bankszámla számra: 11600006-00000000-65228300 Kazár Ágnes (Erste Bank).  A megjegyzés rovatba tüntesse fel a nevét, a részvevők számát és a rysy01 kódot!

Jelentkezési űrlap klikk ide

Foglaló befizetése: 10 000 Ft 2018. június 30-ig.

A teljes összeg befizetése 2018. július 04-ig.

A befizetésről visszaigazolást küldünk.

      

Az ár tartalmazza:

  • utazási költséget (kivéve az autóval érkezőknek)
  • 2 éjszaka szállást
  • 1 reggelit a harmadik napon
  • 1 vacsorát a második napon
  • hegyivezetőt
  • túravezetőt

A túra befizetői ingyenesen jogosultak az EUB Biztosító speciálisan a hegyi sportokra vonatkozó sportbiztosítására, mely tartalmazza a helikopteres mentést is.

Az ár nem tartalmazza:

– a vacsorát az első napon

– a reggelit a második napon

– frissítőket a menedékházakban

– autóval érkezőknek a parkolási díjat a második naptól

Szállás:

  1. nap: 2 **-os szállodában a Csorbatónál, 3-4-6 ágyas szobákban, közös fürdőszobával), a parkolás ingyenes. (Külön szobára magasabb áron van lehetőség, amit a jelentkezéskor jelezni kell.)
  2. nap: a Tátra legmagasabban fekvő menedékházában, 2250 méteren, turistaszálló koedukált szobákkal, kinti WC, mosdási lehetőség a patakban vagy mosdókendő használatával.

Mit hozz feltétlenül magaddal:

– szél vagy softshell dzseki, esőkabát

– polár (meleg öltözet)

– túrabakancs! (nem tornacipő, nem szandál, nem papucs, nem futócipő)

– fejlámpa

– feltöltött mobiltelefon

– napkrém

– alapvető gyógyszerek (fájdalomcsillapító)

– minimum 1,5 liter víz

Lemondási feltételek a befizetést követően:

A foglaló összege nem visszatérítendő.

A befizetett fennmaradó összeg 30 %-át 2018. július 30-ig írásbeli lemondás esetén visszatérítjük.

  1. július 31-től a befizetett részvételi díj nem visszatérítendő.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Bármilyen felmerülő kérdésre e-mailben vagy telefonon szívesen válaszolunk, a jelentkezőknek mindenre kiterjedő részletes tájékoztatást adunk.

Elérhetőségek:

Kazberg Túrák túraszervezés

kazberg@gmail.com

+36-30-963-8346

+36-20-976-1976

www.kazbergturak.hu

Facebook oldalunk: link itt

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close